Mindfulness är ett kraftfullt sätt att minska stress och oro. Det kan också vara ett verktyg för återhämtning. Med Mindfulness i din vardag kan du öka din förmåga att uppleva, se och njuta av livet.

Mindfulness kan ses som ett förhållningssätt där vi riktar vår uppmärksamhet på det vi upplever i Nuet. Detta ger våra tankar mindre utrymme att grubbla över det som skett och oroa oss för något som kanske kommer att hända. 

Med mindfulnessträning blir du mer medveten om ditt beteende och dina reaktioner och hur du agerar i olika situationer. Att träna mindfulness hjälper dig att komma i från ditt automatiska beteende (autopiloten). Det ger dig möjlighet att göra klokare val och ökar ditt utrymme att ta hand om dig själv.  

Mindfulness ger övning i att vara i det som är svårt och gör ont. Men också att stanna i det som ger oss njutning och glädje. Att vara i det som gör oss både sårbara och mänskliga. Mindfulness kräver övning mest hela tiden men det bästa är att det inte går att bli bäst. Eftersom det inte finns något att prestera, ingenting att sträva efter. 

Vi tränar oss på att bli bra på att leva, att möta livet. Att ta hand om oss i det som händer och sker. När det sker. 

Med Mindfulness övar du dig i att blir bra på att leva, att möta livet som det är.  Pausbyrån har flera alternativ för dig som vill öva. 

Mindfulness coachning 

Individuell coachning online/ live 

Vi ses live eller online och utgår från ditt behov och nuläge. Vi anpassar övningarna för dig att använda i din vardag, detta ger dig goda förutsättningar att känna på hur Mindfulness, medveten närvaro kan vara hjälpsamt för dig i din tillvaro.

Det är möjligt att ses både live och/ eller online. Du väljer vad som in nuläget känns mest bekvämt och tryggt för dig. 

Du får under 75 minuter vägledning i att öva, kännedom om forskning och uppleva hur Mindfulness påverkar dig. För bästa effekt behöver Mindfulness övas kontinuerligt över tid. Just nu har du möjlighet att pröva på 3 gånger enskild coachning bara för dig. 

 3 gånger för endast 2670 kr 

 Ord pris per gång 980 kr


Mindfulness på din arbetsplats

Vill du som arbetsledare, rektor... kollega... chef ge dina medarbetare och dig själv utrymme att öka kreativitet och produktivitet? Och samtidigt minska stress och oro?

Pausbyrån skapar Mindfulness kurser som passar för din arbetsplats.

Kontakta Pausbyrån för upplägg och offert.


Mindfulness i skolan

Mindfulnessträning ger en förbättrad lärmiljö både för pedagoger som elever i skolans verksamhet. Träning i Mindfulness ökar förmågan att fokusera och att hantera den stress, tidspress och de höga krav som ofta ställs i skolan.

Mindfulnessträning har visat att studieresultatet förbättras, gällande antal elever som klarar meritkriterierna för godkänt.  

Elever och pedagoger som mår bra och får ökad självkänsla, bidrar tillsammans till minskad mobbing och förebygger ohälsa hos elever. Mindfulnessträning är en enkel metod där korta övningar ger stor effekt. Du minskar din stress, ökar ditt lugn och din koncentrationsförmåga.

Kika gärna på detta klipp från SVT där en skola som infört Mindfulness på schemat delar med sig av sina resultat.

Håll utkik, här kommer mer information om hur det är möjligt att  Mindfulness i skolan, för pedagoger och elever. 

Är du intresserad redan nu att få förhandsinformation och ett upplägg, hör av dig!  


Mindfulness utomhus 

Hur vistas du ute i naturen? Vill du få tillgång till naturen och dess kraft på ett lite annat sätt än att ta snabba promenader med pratstund, grubbel och lyssnandet på poddar eller musik?

Vid Mindfulness i naturen använder vi oss av Mindfulnessövningar med fokus på naturen, konceptet bygger på forskning där vi tränar upp vår närvaro med alla våra sinnen och får då ut mer positiva effekter av naturupplevelsen.

Forskning visar att vi genom att vistas i naturen kan få positiva effekter på vår hälsa så som minskad stress, sänkt blodtryck, förhöjt immunförsvar, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga, mer kreativitet och ökad livsglädje. Mer tid i naturen kan stötta oss på många sätt, förebygga depression och utmattningssyndrom.

Är du nyfiken och intresserad? Kontakta mig, Ulrica för mer information om kursstart och upplägg.