Mindfulness är ett kraftfullt sätt att minska stress och oro. Det kan också vara ett verktyg för återhämtning. Med Mindfulness i din vardag kan du öka din förmåga att uppleva, se och njuta av livet.

Mindfulness kan ses som ett förhållningssätt där vi riktar vår uppmärksamhet på det vi upplever i Nuet. Detta ger våra tankar mindre utrymme att grubbla över det som skett och oroa oss för något som kanske kommer att hända. 

Med mindfulnessträning blir du mer medveten om ditt beteende och dina reaktioner och hur du agerar i olika situationer. Att träna mindfulness hjälper dig att komma i från ditt automatiska beteende (autopiloten). Det ger dig möjlighet att göra klokare val och ökar ditt utrymme att ta hand om dig själv.  

Mindfulness ger övning i att vara i det som är svårt och gör ont. Men också att stanna i det som ger oss njutning och glädje. Att vara i det som gör oss både sårbara och mänskliga. Mindfulness kräver övning mest hela tiden men det bästa är att det inte går att bli bäst. Eftersom det inte finns något att prestera, ingenting att sträva efter. 

Vi tränar oss på att bli bra på att leva, att möta livet. Att ta hand om oss i det som händer och sker. När det sker. 

Med Mindfulness övar du dig i att blir bra på att leva, att möta livet som det är.  Pausbyrån har flera alternativ för dig som vill öva. 

Mindfulness vid Stress

8 veckors träning i Mindfulness med Instruktör enskilt bara för dig och dina behov

För dig som vill öka din energi och livskvalitet och återskapa balans i din tillvaro. Träning i medveten närvaro minskar stresshormoner och lugnar det autonomanervsystemet. Det ger dig stabilitet, återhämtning och skyddar mot utmattning. 

Du kommer igång ordentligt med daglig träning, där du får stöttning av din instruktör för att skapa och behålla dina nya rutiner.  

Under 8 veckors kontinuerlig träning i Mindfulness, förändras ditt förhållningssätt och du lär dig att se dina tankemönster tydligare och blir uppmärksam på hur och när dina tankar påverkar dig. Detta hjälper dig att ta kommandot och välja hur och vad som ska få påverka dig. 

Kursinnehåll

Vi utgår från Kursprogrammet Mindfulness vid stress med coachande träffar. Du tränar på egen hand, 1-2 gånger per dag under 8 veckor med hjälp av ljudfiler och vardagsövningar. Och som stöd i din träning träffar du din Mindfulness instruktör Ulrica regelbundet under de åtta veckorna för att få din specifika cochning som utgår från din situation, din träning och dina behov.

Material

Vi följer kursen Mindfulness vid stress, som du laddar ner i din mobil/dator/surfplatta i samband med kursstarten, detta för din egna regelbundna träning med ljudfiler. Innehåller även Stress och Mindfulness test.

5 coachingträffar med Mindfulnessinstruktör 1 - 1,5 h/ träff

Upplägg och investering

Utifrån dina behov bestämmer vi upplägget, en 8 veckors plan, med startdatum, efterföljande träffar och avslut. 

4300 kr 

Sjukskriven/arbetssökande/stud. 20 % rabatterat pris.  


Mindfulness coachning 

Individuell coachning online/ live 

Vi ses live eller online och utgår från ditt behov och nuläge. Vi anpassar övningarna för dig att använda i din vardag, detta ger dig goda förutsättningar att känna på hur Mindfulness, medveten närvaro kan vara hjälpsamt för dig i din tillvaro.

Det är möjligt att ses både live och/ eller online. Du väljer vad som in nuläget känns mest bekvämt och tryggt för dig. Ses vi live håller vi avstånd och följer de övriga rekommendationer som gäller. 

Du får under 75 minuter vägledning i att öva, kännedom om forskning och uppleva hur Mindfulness påverkar dig. För bästa effekt behöver Mindfulness övas kontinuerligt över tid. Just nu har du möjlighet att pröva på 3 gånger enskild coachning bara för dig. 

 3 gånger för endast 2670 kr 

 Ord pris per gång 980 kr


Nyfiken på Mindfulness?

Är du intresserad av att tillsammans i en mindre grupp pröva på Mindfulness? 

Då är detta kursen för dig.


Kursinnehåll

Under fem veckor träffas vi för att öva på grunderna i Mindfulness. Vi utgår från litteratur, övningar och samtal för att utveckla den egna förmågan att vara närvarande.

Material

Boken Mindfulness i vardagen av Ola Schenström, ljudfiler och vardagsövningar.

Start

Våren 2023

4 tillfällen ca 1,5 - 2 h per tillfälle


Mindfulness på din arbetsplats

Vill du som arbetsledare, rektor... kollega... chef ge dina medarbetare och dig själv utrymme att öka kreativitet och produktivitet? Och samtidigt minska stress och oro?

Pausbyrån skapar Mindfulness kurser som passar för din arbetsplats.

Kontakta Pausbyrån för upplägg och offert.


Mindfulness i skolan

Mindfulnessträning ger en förbättrad lärmiljö både för pedagoger som elever i skolans verksamhet. Träning i Mindfulness ökar förmågan att fokusera och att hantera den stress, tidspress och de höga krav som ofta ställs i skolan.

Mindfulnessträning har visat att studieresultatet förbättras, gällande antal elever som klarar meritkriterierna för godkänt.  

Elever och pedagoger som mår bra och får ökad självkänsla, bidrar tillsammans till minskad mobbing och förebygger ohälsa hos elever. Mindfulnessträning är en enkel metod där korta övningar ger stor effekt. Du minskar din stress, ökar ditt lugn och din koncentrationsförmåga.

Kika gärna på detta klipp från SVT där en skola som infört Mindfulness på schemat delar med sig av sina resultat.

Håll utkik, här kommer mer information om hur det är möjligt att  Mindfulness i skolan, för pedagoger och elever. 

Är du intresserad redan nu att få förhandsinformation och ett upplägg, hör av dig!  


Ut i Naturen

Mindfulness utomhus 

Hur vistas du ute i naturen? Vill du få tillgång till naturen och dess kraft på ett lite annat sätt än att ta snabba promenader med pratstund, grubbel och lyssnandet på poddar eller musik?

Vid Mindfulness i naturen använder vi oss av Mindfulnessövningar med fokus på naturen, konceptet bygger på forskning där vi tränar upp vår närvaro med alla våra sinnen och får då ut mer positiva effekter av naturupplevelsen.

Forskning visar att vi genom att vistas i naturen kan få positiva effekter på vår hälsa så som minskad stress, sänkt blodtryck, förhöjt immunförsvar, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga, mer kreativitet och ökad livsglädje. Mer tid i naturen kan stötta oss på många sätt, förebygga depression och utmattningssyndrom.

Är du nyfiken och intresserad? Kontakta mig, Ulrica för mer information om kursstart och upplägg.